ALAHAI TOK TI

ALAHAI TOK TI 😳🤔😋
.
Jika Dato’ Alif Syukri dengan bangganya mengatakan konsep mv lagu rayanya Kelepok Raya, berkonsepkan Art; maka soalan saya pada penyanyi nombor satu negara Dato’ Sri Siti Nurhaliza @ctdk apakah konsep mv Lip Lap Raya beliau 🤔
.
Sekian lama tanpa lagu raya seindah Sesuci Lebaran dan Anugerah Aidilfitri , Lip Lap Raya saya tunggu dengan harapan yang besar dan harum. Andai tidak mampu menyaingi kehebatan lagu terdahulu, cukuplah sekadar tetap menghiburkan dan imej Siti Nurhaliza dikekalkan dengan manisnya.
.
Hari ini lagu-lagu raya sudah berkumandang di corong radio, Mall dan di mana jua. Kemeriahan Aidilfitri kian terasa. Apatah lagi dengan lagu Balik Kampung dan Dendang Perantau diperdengarkan maka semangat tidak dapat beraya dua tahun semakin membuak-buak.
.
Dan di twitter hari ini kecoh pula dengan persamaan mv Tok Ti dan Adele. Menarik bukan baca komen netizen dan serang balas Siti Zoners membela konsep mv tersebut.
.
Apapun alasan dan kewajaran, terus terang saya katakan ianya tidak sepatutnya berlaku. Lebih-lebih lagi ianya dilakukan oleh Tok Ti . Sudah hilangkah idea dan kreativiti sehingga dikatakan mengambil inspirasi dari mv orang lain. Jika sedikit tidak mengapa . Anda nilaikan sendiri samada ianya inspirasi atau sebaliknya.
.
Siti Nurhaliza adalah sweetheart Malaysia. Justeru apabila perkara sebegini berlaku biar apapun alasannya, ianya sesuatu yang akan dipersoalkan oleh sesiapa juga.
.
Cukuplah Dato” Alif dengan cara Marketingnya untuk menarik perhatian dan view. Insan bernama Siti Nurhaliza perlu ada prestij tersendiri . Biar orang ikut Tok Ti, bukan sebaliknya.
.
Nampaknya 2022 ini banyak benar cerita sensasi . Masing-masing suka diviral dan diperkatakan. Branding dan Marketing setiap orang semakin menjadi-jadi. Tua muda berebut perhatian. Dari ahli politik , kayangan , selebriti dan netizen berlumba-lumba mencipta sensasi dan kontroversi. Inikah yang kita kejar menjelang 10 malam terakhir Ramadan ini?
.
.
Anwar Razali
#KataEditor #MrPresident #StailistaGlamz2022 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart