SELAMAT PERGI KAK YAM

SELAMAT PERGI KAK YAM 🥹
.
Kelmarin di Netflix saya nonton filem Talentime arahan Yasmin Ahmad, beliau ada berlakon dalam filem ini. Sebuah filem yang memberi inspirasi tentang kasih sayang , kehilangan , impian dan persahabatan. Ternyata lakonan selamba dengan lenggok Inggerisnya itu cukup istimewa dan tersendiri. Beliau mempamerkan bakat lakonan yang eksklusif.
.
Membesar dengan lagu, filem, iklan dan jenakanya serta tweetnya, kepergian beliau amat dirasai. Beliau menyimpan rahsia sakitnya hingga ke akhir hayat. Wajah terkininya yang susut memungkinkan segalanya tetapi beliau tetap gagah melangkah sehingga akhir nafas.
.
Banyak yang ingin dituliskan terutama bila kami saling berbalas twet di twitter ketika beliau berjuang dalam Gegar Vaganza dan saya katakan padanya saya penyokong setianya. Beliau membalas dengan doa dan terima kasih. Meskipun bukan juara tetapi ”kak yam” ini tetap juara di hati sesiapa pun .
.
Namun entah mengapa hati sebak dan seperti kehilangan. Lalu saya tamatkan catatan ini dengan doa dan Al- Fatihah . Berehatlah “kak Yam” di dunia abadi.
.
Al-Fatihah Adibah Noor.
.
.
President Stailista-Glamz
Majalah Stailista

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart