PROPAGANDA RAKSAKSA : THE SEA BEAST

PROPAGANDA RAKSAKSA : THE SEA BEAST
.
Siri animasi sememangnya tidak pernah mengecewakan. Tontonan sekeluarga dengan mesej yang begitu dekat dengan kehidupan. Demikianlah juga dengan The Sea Beast yang sedang trending di Malaysia dan Netflix ini. Sebuah filem animasi yang membuatkan kita mula berfikir tentang kehidupan sebenar.
.
Ada yang mengatakan raksaksa itu wajar dihapuskan lantaran propaganda tentang kekejaman raksaksa disebut berulangkali sejak dahulu lagi. Maka generasi seterusnya terus mewarisi apa yang perlu diteruskan. Makanya raksaksa laut dalam animasi ini diburu atas kerakusan pihak kayangan. Lalu konflik demi konflik tercipta dan cerita di sebalik propaganda yang terbongkar dek kebijaksanaan si cilik.
.
Ironi bukan cerita kehidupan kita jugak kan? Ada perkara kita dimomokkan dengan sesuatu yang Indah namun sebenarnya sebaliknya. Begitu jugalah sesuatu yang kita sangka memudaratkan , sebenarnya ada baiknya.
.
Saya seronok dengan The Sea Beast . Malahan saya rokmen amat untuk tontonan sekeluarga. Banyak hal boleh dikutip dari filem yang banyak berkisar pada persahabatan dan nilai murni ini. Lima Bintang untuk The Sea Beast .
.
.
Editor Stailista
President Stailista-Glamz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart